۲۳ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۱۱

رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه خبر داد؛

شیوع کرونا همه برنامه‌های فرهنگی در فرانسه را مختل کرد

شیوع کرونا همه برنامه‌های فرهنگی در فرانسه را مختل کرد

کرونا در فرانسه نیز همچون سایر نقاط جهان روزبه‌روز شایع‌تر می‌شود و همین امر اختلالات گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف به ویژه فعالیت‌های فرهنگی این کشور ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت بهداشت فرانسه، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در فرانسه با بیشترین تعداد افزایش طی ۲۴ ساعت گذشته یعنی ۳۷۲ مورد به رقم ۱۷۸۴ نفر رسید. همچنین تعداد بیماران فوت کرده به ۳۳ نفر افزایش یافته، و وضعیت ۸۶ نفر از مبتلایان وخیم است.

امانوئل ماکرون طی اظهاراتی شیوه کشور خود برای مقابله با شیوع کرونا را به شرح زیر اعلام کرد:

۱- گوش دادن به نظرات دانشمندان و تسلیم نشدن در برابر هیچ نوع هراسی

۲- تلاش همه جانبه برای کاهش سرعت شیوع

۳- داشتن واکنشی متناسب و هماهنگ در سطح اروپایی

فرانس انفو نیز خبر داد که فرانک ریستر، وزیر فرهنگ و ارتباطات فرانسه نیز به ویروس کرونا مبتلا شد. ریستر در اطلاعیه‌ای که به همین مناسبت منتشر کرده خبر از مثبت بودن تست خود داده است. به گفته برخی مسئولان این وزارتخانه وی با ماندن در خانه به صورت قرنطینه کامل از طریق دورکاری به انجام وظایف خود مشغول است. همچنین تاکنون چهار تن از اعضا و کارکنان مجلس ملی فرانسه نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند. در نمودار زیر به صورت کلی نرخ رشد این ویروس از تاریخ ۲۱ فوریه تا کنون نشان داده شده است:

در همین ارتباط دولت فرانسه ضمن عبور در مرحله دو که محدودیت‌های بیش‌تری را شامل می‌شود، خواستار لغو برخی رویدادهای مختلف ورزشی، فرهنگی و تفریحی به ویژه آن دسته از رویدادهایی که ابعاد بین‌المللی دارند، شد. به همین دلیل هم برگزار کنندگان رویدادهای فرهنگی در این کشور در روزهای اخیر به صورت زنجیره‌ای خبر از تعویق یا لغو برنامه‌های پیش‌رو را دادند. در همین راستا اعلام شد که «نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانسه» که یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی این کشور است و هر سال در نیمه دوم ماه مارس در پاریس برپا می‌شود، امسال برگزار نخواهد شد.

روزنامه لوپاریزین با انتشار خبری در همین ارتباط اضافه کرده است: بی تردید اپیدمی این ویروس ضربه سختی بر بخش نشر و کتاب است که در کل در وضعیت بد اقتصادی قرار دارد. لغو این نمایشگاه بر اساس تصمیم دولت مبنی بر ممنوعیت برگزاری مراسم‌ها و رویدادهای فرهنگی، ورزشی بالای ۵ هزار نفر در محیط بسته است.

«ونسان مونتین» دبیر این نمایشگاه در مصاحبه‌ای با روزنامه لوپاریزین گفت که قرار بود در نمایشگاه امسال ۱۲۰۰ شرکت متشکل از ناشران، مترجمان، همکاران فعال در حوزه طبع و نشر همچنین ۳ هزار مؤلف از ۵۰ کشور جهان حضور پیدا کنند. هر سال معمولاً بیش از ۱۶۰ هزار نفر از این نمایشگاه دیدن می‌کنند.

در سال میلادی گذشته تظاهرات جلیقه زردها موجب زیان جدی بالغ بر ۲۴/۲ میلیارد یورو به این بخش شد. لغو برگزاری این نمایشگاه بعد از تظاهرات جلیقه زردها بیش‌ترین ضربه را به حوزه نشر در فرانسه وارد خواهد آورد زیرا در حاشیه این نمایشگاه قراردادها و توافق‌های مختلفی منعقد شده و در بخش بازدیدهای عمومی نیز کتب زیادی به فروش می‌رود. امسال هند به عنوان مهمان افتخاری این دوره از نمایشگاه انتخاب شده بود و جلسات و میزگردهایی برای ۱۴ نویسنده سرشناس هندی پیش بینی شده بود. مسئولان این نمایشگاه ضمن لغو این رویداد وعده سال ۲۰۲۱ با حضور ایتالیا به عنوان مهمان افتخاری را دادند.

متعاقب لغو این رویداد مهم فرهنگی رویدادهای دیگری که در حوزه فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار بودند مانند مراسم هفته مد موسوم به فشن ویک پاریس یا نمایشگاه جهانی گردشگری (موندیال توریسم) طبق تصمیم مسئولان ذیربط لغو شدند. لغو این برنامه‌ها محدود به حوزه فرهنگی نبوده و بسیاری از رویدادها و نمایشگاه‌های دیگر که در ماه مارس پیش بینی شده بود، مانند مسابقات بین المللی ماراتون پاریس، نمایشگاه بین المللی خودروهای قدیمی یا نمایشگاه‌های دیگر در حوزه‌های اقتصادی نیز لغو شده یا به تعویق افتادند.

اما این تعطیلی‌ها مختص صرفاً رویدادهای یا نمایشگاه‌های بزرگ نبوده و به طور مثال در هفته گذشته کارکنان موزه لوور با توجه به شیوع ابتلاء به ویروس کرونا و تنوع بازدید کنندگان از ملیت‌های مختلف از این موزه، درب‌های این موزه را بستند و عملاً این موزه را که با ۹/۶ میلیون بازدید کننده عملاً پر بازدیدترین موزه در جهان محسوب می‌شود، به تعطیلی کشاندند.

در همین ارتباط فرانک ریستر وزیر فرهنگ و ارتباطات فرانسه با دعوت از مسئولان اتحادیه‌های صنفی و فعالان حوزه فرهنگی آنها را در مورد آخرین تحولات و الزامات قرار داد اما در خصوص بسته شدن موزه لوور از سوی کارکنان آن گفت: ضرورتی برای بستن موزه لوور وجود ندارد.

ریستر افزود: وزارت بهداشت، از ابتدا مسئولیت مدیریت بحران و اطلاع رسانی در این امر را بر عهده دارد و بر اساس مقرراتی که اعلام شده تنها تجمعات بالای ۵ هزار نفر در یک محیط بسته باید بسته شوند در حالی که موزه لوور بسیار بزرگ است و بازدید کنندگان آن در تالارهای متعددی در تردد هستند.

متعاقب گفت‌وگوهای صورت گرفته بین مسئولان و کارکنان نهایتاً این موزه از روز چهارشنبه گذشته فعالیت خود را از سر گرفت.

لوموند در مقاله‌ای در همین خصوص به موضوع تأثیر سو شیوع این ویروس به ویژه بر بخش گردشگری و طبعاً آثار زیان بار آن بر موزه‌ها پرداخته و با اشاره به مشکلات ناشی از تعطیلی برخی رویدادهای فرهنگی به طور خاص به فعالیت موزه‌ها نوشت: شیوع این ویروس و کاهش سفر گردشگران به ویژه توریست‌های چینی تأثیر بسیار منفی بر موزه‌های فرانسه داشته است.

به نوشته این روزنامه مهم‌ترین موزه‌های این کشور از موزه لوور گرفته تا موزه اورسی، از مرکز پمپیدو گرفته تا کاخ ورسای همه با کاهش شدید بازدید کنندگان روبرو شده‌اند. برخی مانند موزه لوور مدتی را به دلیل نگرانی از شیوع بیماری فعالیت خود را کاملاً متوقف ساختند اما برخی مراکز و موزه‌های دیگر که باز می‌باشند نیز عملاً در حال تعطیلی هستند.

دولت چین از همان ابتدای ماه ژانویه کلیه سفرهای گروهی شهروندان خود به خارج را به حال تعلیق درآورد. فرانسه به عنوان نخستین مقصد گردشگری در جهان در سال‌های اخیر در بین کشورهای اروپایی بیش‌ترین حجم گردشگران چینی را به خود جلب کرده بود به گونه‌ای که سالانه بیش از ۲/۲ میلیون گردشگر چینی از این کشور به ویژه شهر پاریس دیدن می‌کردند. از همین رو موزه لوور که پربازدیدترین موزه جهان است یکی از مراکز مورد توجه این گردشگران بود به گونه‌ای که ۷۵ درصد بازدید کنندگان این موزه در سال میلادی گذشته را خارجی‌ها و در صدر آنها گردشگران امریکایی سپس چینی تشکیل می‌دادند.

در خصوص کاخ ورسای که سال میلادی گذشته ۲/۸ میلیون نفر از آن بازدید کردند نیز لوموند نوشته است: ۸۰ درصد بازدید کنندگان آن خارجی هستند که چینی‌ها با ۱۳ درصد عملاً دومین گروه خارجی بازدیدکنندگان این مجموعه کاخ‌های تاریخی را تشکیل می‌دهند. شیوع همین بیماری سبب شد که شام سالانه شورای نمایندگی سازمان‌های یهودی فرانسه (Crif) نیز لغو شود. این شام مهم‌ترین مراسم رسمی یهودیان در فرانسه است که در آن عالی‌ترین مقامات رسمی و دولتی فرانسه به ویژه رئیس جمهوری این کشور در آن شرکت می‌کنند.

نکته جالب توجه مشکل تهیه و خرید ماسک و مواد ضد عفونی کننده در داروخانه‌های فرانسه است، که به دلیل نبود این مواد بسیاری را با مشکل روبه‌رو کرده است. دولت هم اکنون در حال تصمیم برای ورود به مرحله ۳ و اعمال محدودیت‌های شدیدتر است.

کد خبر 4876969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha